Over dit initiatief


Het was begin april 2021, het moment dat de Coronamaatregelen opnieuw aangescherpt werden. Mijn buurvrouw en ik (Bernadette Verhagen) liepen met onze honden langs de Vecht en bespraken de gevolgen.
Voor haar betekende het dat ze nog steeds haar Shiatsu-studie niet kon vervolgen en nog langer vanuit huis moest werken. Voor mij als altvioliste betekende het dat er opnieuw concerten werden afgezegd en ik dus mijn werk niet kon doen.
De hele kunstwereld in Nederland zat in een situatie zonder perspectief. Een livestream concert geeft niet dezelfde ervaring als een live concert. Een concert waar je bent en de trillingen, schoonheid, sensatie en opwinding gezamenlijk ervaart, is onmogelijk te evenaren door even een dvd’tje op te zetten….

Er moest dus wat gebeuren!

Een Midzomermuziekfestival aan de Vecht.
Waarom aan de Vecht? De omgeving Stichtse Vecht is een pareltje in Nederland waar de Vecht als een zilveren ketting doorheen loopt. En wij wonen er.

De naam suggereert dat het festival op de midzomer plaats zou vinden, 20 juni 2021, maar de nog toen nog heersende coronamaatregelen lieten het nog niet toe, dus we hebben het verplaatst naar zondag 29 augustus 2021!
De editie in 2021 was de eerste in een reeks van vijf. Het was geweldig de verbinding tussen de mensen te zien naar 2 jaar afwezigheid van live muziek. Het was een succes!
We hopen de komende jaren te groeien en meer publiek te mogen ontvangen. Echter met behoud van de intimiteit. 
Editie 2022 was ook een groot succes, mede dankzij de stralende zon, het heerlijke pubiek en fantastische artiesten. En we mochten meer publiek ontvangen.
 
Bij stromende regen gaat het festival niet door.
U kunt uw geld in dat geval terugkrijgen. U kunt er ook voor kiezen uw geld te laten staan voor volgend jaar. Een derde mogelijkheid is het geld te doneren aan de muzikanten. Bij afgelasting van het festival zien zij immers wederom hun inkomsten verdampen, terwijl ze wel de data hebben gereserveerd en zich grondig hebben voorbereid op een goed concert.

We wensen u een heerlijke middag!
 

Wie zijn wij?

 

Na een actief orkestleven (o.a. Residentie Orkest, Koninklijk Concertgebouw Orkest) koos inititiefnemer Bernadette Verhagen haar eigen weg; via de eigentijdse muziek in het ASKO|Schönberg, Anima Eterna en Van Swieten Society naar Franse ensemble Café Zimmermann, Orkest van de 18e Eeuw en het orkest van Cecilia Bartoli; Les Musiciens du Prince.

 

De Stichting 'Muziek aan de Vecht'. KvK nr 85349690

Jikkemien Bloembergen (secretaris) woont met veel plezier met haar man en twee dochters in Loenen aan de Vecht. Naast haar drukke werk als jurist kan ze toch nog tijd vinden om haar grote passie, de piano, te blijven spelen.

Betty Ros (penningmeester) woonde bijna haar hele leven in Nigtevecht en was in haar vorige werkzame leven verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van haar vitamine bedrijf. Ze woont nu in Laren maar blijft zich met groot enthousiasme inzetten voor de Stichting 'Muziek aan de Vecht'.

Ghislaine van Eijk (bestuurder) woont met veel plezier met haar man en dochter in Loenen aan de Vecht. Ze heeft een passie voor muziek, zang en dans gecombineerd met een grote liefde voor eten en koken. Haar (inter)nationale ervaring op het gebied van strategische ontwikkeling bij zowel commerciële bedrijven als NGO’s en overheidsinstellingen zet ze graag in als bestuurder bij Stichting 'Muziek aan de Vecht’.