Een pastiche met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in Mozarts muziek en leven.

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozen-aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen voor de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert!

Sopraan Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid laat zich eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt.
Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater. De combinatie zingen met acteren is haar grote passie.

Ursula Dütschler werd in Thun (Zwitserland) geboren en kreeg al op vijfjarige leeftijd haar eerste klavecimbel lessen. Zij studeerde op het conservatorium in Bern bij Jörg Ewald Dähler en bij Kenneth Gilbert aan het Mozarteum in Salzburg. In 1990 volgde een studie op de fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University in de Verenigde Staten.
Ursula won verschillende concours, waaronder het Internationale Klavecimbel Concours in Parijs (1989) en het Internationale Erwin Bodky Concours voor fortepiano in Boston (1991).
 
 
Kees Hulsman, viool
Evert Jan Schuur, viool
Bernadette Verhagen, altviool
Cassandra Luckhardt, cello
Kostuums: Monique Bolwerk