Ensemble Bazar

Ensemble Bazar is een in 2022 opgericht ensemble dat zich richt op muziek van renaissance tot en met de barok. Het ensemble kwam tot stand door de samenkomst van een paar bijzondere muzikanten: solisten en ensemble spelers uit vooraanstaande ensembles in de oude muziek, samengebracht door overeenkomstige passie en de wens tot het vormen van een nieuw ensemble. Met de core bezetting, bestaande uit violen, gambas en continuo, richt Ensemble Bazar zich voornamelijk op 17e eeuwse muziek uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland.

Het ensemble is een afsplitsing van het Goldfinch Ensemble, een kamermuziek ensemble dat sinds 2014 in vele verschillende festivals door Europa heeft geconcerteerd en meerder prijzen heeft ontvangen. Ensemble Bazar is een continuatie van dit ensemble, maar met een nieuw gezicht. Met nieuw repertoire, grotere bezettingen en nieuwe muzikanten belooft dit nieuwe ensemble gepassioneerde uitvoeringen van geweldig repertoire dat de luisteraar niet mag ontgaan.

Op 25 juni zal Ensemble Bazar een programma presenteren vol vroege ouvertures, sonates, pavanas en andere 17e eeuwse muziekvormen, gecomponeerd door componisten als Buxtehude, Lully, Marais en anderen. Met de volle klanken van gonzende viola da gamba’s, virtuoze vioolklanken en lyrische composities zal het ensemble een portret geven van tijdloze kamermuziek; ideale muziek voor een muzikale zomerse middag!

Musici:

Violen: Noyuri Hazama, Ivan Iliev
Gambas: Joshua Cheetham, Nick Milne
Theorbo: Giulio Quirici
Klavecimbel: Emmanuel Frankenberg

Foto: Ivan Lliev